Det är ju bara en telåda

Satie i högtalarna. Ute bråkar tydligen en storm benämnd Emil, fast det låter mer som om det är den sedvanligt inkontinenta Göteborgshimlen som är på dåligt humör.

Jag har sovit i ett par timmar. Vet inte om det är en förkylning som fnissande och beräknande väntat i ett hörn och nu klippt till mig en knölpåk, eller om det bara är lite ovant att jobba igen efter julledigheten och att kroppen därför är helseg.

På en bänk i mitt kök står en oansenlig låda.

Det är bara en liten låda, med några fack för helt anspråkslösa tepåsar, såna där påsar du köper för en billig peng i vilket snabbköp som helst. Inget särskilt alls.

Jag fick den av min mor en gång. Hon hade köpt den på en av sina utflykter. Det är inte alltid så lätt att förklara saker för henne, en stroke och afasin som bor kvar sätter käppar i berättelsehjulet ibland. Men, hjärtat är gott och varmt.

Lite som teet jag dricker om kvällarna. I mitt skåp finns gröna, röda, svarta och allsköns andra teer i lös form. Där finns det jag köpte för 200 kronor per hekto i Kina (lurad) och de doftar så gott, så gott.

När kroppen är seg. När kvällen och nästan-natten är obönhörlig. När jag är trött. Då rör jag aldrig dem. Då öppnar jag lådan, väljer en sort, låter den dra för kort tid och dricker sedan mitt te.

Och det blir inte bättre än så, hur skulle det kunna bli det?

4 reaktioner till “Det är ju bara en telåda

  1. ”Therrre¨s nothing betterrrr than a nice cup of tea”, som en walesisk dam sa till mig en gång…
    Funkar i alla väder. Även det göteborgska.

  2. Berätta, vad är det för te i påsen, är det gott? Och du, 200kr/hg är inte dyrt per liter om det är ett gott te!

    //A

    1. Min kinesiska är lite rostig, men det är ett svart te i påsen och i den lilla burken är det nog en form av jasminte tror jag. Du har rätt när det gäller literpriset – det var nog mer priset kontra gängse pris i Kunming som var det luriga här 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s