Oj, vad det small till

Över 30 000 besök bara på inlägget om Sverigekartan sedan i går morse – det är inte vanliga siffror i den här bloggen. Kul är det, på många sätt.

Inte minst för att många har tagit chansen att diskutera sakers tillstånd i det här landet och nickat igenkännande åt bilden. Det har kommit allsköns förslag om saker som borde varit med och jag har till och med blivit uppringd av en stor tidning som vill köra en grej på inlägget (wow).

En intressant kommentar jag fick sent i går:

Högst märkligt att ett så enkelt och innehållslöst inlägg kan bli det mest lästa WordPress-inlägget.

Det är verkligen intressant, för det är inte ett enkelt och innehållslöst inlägg – inte när reaktionerna blir som de blir. Det är kort, koncist, men sparkar framförallt till många av oss i det veka livet. Inte minst har jag kickat till mig själv – jag har också geografiska skygglappar, tro inget annat.

Läsaren önskade också att fler intressanta och läsvärda inlägg skulle hamna längre upp i rankingen istället för inlägg à la Sverigekartan. Det gör de, om de är tillräckligt bra. Jag har fått mängder av läsare och kommentarer (både i och utanför bloggen) när jag skrivit om:

Att Gud hatar Göteborg

Att jag har varit sektmedlem

Att jag saknar HENNE i mitt liv

Att jag vill ha barn

Att alla fotbollsfans INTE är ligister

Att jag är en sociala medier-brottsling

Osv, osv …

Det jag skrev igår var betydligt mer direkt än mycket annat, lätt att ta till sig – och det har spridits som aldrig förr från den här bloggen. Det var inte enklare eller mindre rikt på innehåll än andra inlägg, bara kortare och annorlunda – om inte annat avslöjade formgivningen att jag är skribent.

Tack alla som läste det och alla som läser mina andra texter. Jag tänker fortsätta precis i samma stil oavsett om alla läser vidare eller ej. Det kan bli mer à la Sverigekartan, eller inåtblickande allvar, eller fler berättelser om hur jag köper ut ostbågar till folk. Det blir hur som helst, eftersom det är precis så jag vill ha det.

Hej för nu. Jag behöver plita vidare på romanen nu … Den blir också bra 🙂

 

11 reaktioner till “Oj, vad det small till

 1. Kan man få 30 000 besök? Jösses Amalia!
  Väntar i alla fall med spänning på din bok, låt inte uppmärksamheten stressa dig nu!

 2. @Calle – jag vet, det är absurt och i dag är det ännu fler … jösses. Lugn, bara lugn, uppmärksamheten stressar inte.

  @leoscookie – egentligen inte, jag kör på som jag brukar, oavsett om alla läsare försvinner 🙂

 3. Grattis Anjo! verkligen jättekul för dig och din blogg.
  Ja, det är ju jag som är läsaren som du refererar till i ditt inlägg.
  Du skriver dock inte allt som jag skrev till dig så det kommer här, em gång till.

  ”Jag kanske ska förtydliga om jag lät lite brysk där, att jag har inget emot det här inlägget och menar självklart inte att mina egna inlägg skulle vara mer värda att läsa. Inte alls.
  Jag är dock lite fascinerad av den här rankigen som man har hos WordPress där det alltid verkar vara helt obegripliga inlägg som toppar listorna.
  Allt det där tänkvärda och så bra formulerade som jag så ofta läser i många fina bloggar hamnar aldrig i topp.
  Kanske var det det jag ville ha sagt att det oftast är provokationer och annat som man kommer längst med.
  Den som skriker högst….”

  jag läser själv många olika typer av bloggar och kollar lite på rankingen här på WordPress eftersom min blogg liksom din just nu brukar vara topp 5 för det mesta.
  Provokationer i någon riktning verkar vara det som är populärast att läsa har jag upptäckt, och en provokation behöver ju inte alls vara negativ och reta upp folk, den kan ju även ha motsatt effekt så som din Sverigekarta fungerade.
  Folk blev intresserade men inte direkt arga eller sur.

  Keep up the good work, och vet du vad?
  Jag skrev ett inlägg om att jag INTE vill ha barn 😉

  Kram Mrs G

 4. @Lena Olson – en kompis anmärkte på det: Här har du skrivit mer eller mindre bra i 20 år och så breakar du med en teckning (typ).

  @Mrs G – jag såg ingen anledning att upprepa allt du skrev (du har kommenterat ett gäng gånger på den posten), eftersom det är den raden som fastnade och var grunden till resten av resonemanget. Egentligen handlade inte resten om ditt bidrag, utan mer om vad som skapar läsning. Rent allmänt. Jo, jag känner till ditt inlägg om att inte vilja ha barn, du har pluggat det några gånger nu 😀

 5. Mäktigt!! Och märkligt är att jag bara känner mig glad för din skull!! Händer att den gröna aspekten ibland kryper fram – i synnerhet då inlägget är finurligt utöver det brukliga!

  Allt gott! 🙂

  1. Robban – du behöver inte känna avund, du har ett sätt att föra fingrarna fram och åter som är så starkt i sig själv. Jag gläds dock åt att du gläds, det uppskattas. Allt gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s