Gravmäkleri

Vid en promenad på Östra kyrkogården häromsistens fastnade jag vid deras elektroniska anslagstavla. Där stod det om gravrätter som förverkades och om man var intresserad kunde man få komma på visning.

Hur går sådana till? Hur sker homestylingen? Lägger man in ett Feng Shui-tänk i hur man arrangerar det hela? Hur pratar man om den förre innehavaren? Har mäklaren brokig kavaj och fet filofax eller körs det med kostym och minspel à la Fonus?

”Ja, det här är ett riktigt klipp. Bortsett från att din anhöriga är död och begraven så är utsikten fantastisk, nästan värd att dö för. Den förra innehavaren var rökfri, vi är ytterst noga med att det inte blir en massa kremerade människor som ligger här och pyr in stället. Grannarna är lugna. Jag vågar garantera att ingen av dem spökar och kommer hem sent om nätterna. Graven kan verka liten och trång, men den är ytterst välplanerad och isoleringen är mycket bra. Stänger ute både kyla, krokodiltårar och annat. Exteriört är den som gjord för alla typer av blommor och även andra utsmyckningar tack vare en tidlös skönhet i sin design. Allt som allt är den här ett klipp och en grym investering i minst 25 år. Området har ett mycket gott rykte, våra första hyresgäster flyttade in för över 100 år sedan och har inga planer på att lämna oss. Det är en lång kö hit och jag skulle säga att det här är livets chans för dig som vill planera för döden. Vad säger du? Ska vi slå till?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s