Varsel inom sociala medier

Göteborg (TT)

En tidigare tungt belastad sociala medier-människa, den 40-årige Andreas Johansson, har i dag varslat en stor del av sina kontakter på Google+, twitter och Facebook om uppsägning.

”Jag har helt enkelt samlat på mig ett så stort och vitt kontaktnät att det inte går att hålla ihop det. Ibland känns det som om jag är en spindel som väver lite här, sen lite där och plötsligt inser jag att jag spunnit iväg åt en massa olika håll. Det tillför varken mig eller mina kontakter någon som helst form av kvalitet.”

Exakt hur många av kontakterna som får söka sig om efter nya nätverk vill inte Andreas Johansson svara på. ”Förhandlingarna med bland annat mig själv fortgår och det är en del beslut som ska fattas. När jag vet mer så kommer det att märkas. En del försvinner, men det kan tillkomma nya också så det totala slutantalet är okänt. Dessutom finns det olika typer av kontakter, så det är inte det exakta antalet som betyder något utan hur de påverkar verksamheten.”

Han menar att agerandet att vara för involverad, insyltad och inbegripen i alla möjliga slags konversationer med allt och alla har stört hans egentliga kärnverksamhet – skrivandet.

”Det har blivit en alltför påfrestande tidstjuv för mig och jag har inte kunnat fokusera tillräckligt på den verksamhet där jag verkligen känner att jag har en givande produktion och får en ständigt utvecklande feedback från nätverket. Följden är att jag misskött det som jag verkligen vurmar för, till förmån för en slags försenande och dvalliknande rundgångspromenad i såväl cirklar som snåriga hashtaggsnår. Jag har ersatt viktiga ord med tomhet och låtit genomtänkta saker förbli skisser till förmån för pladder. Det är något som min styrelse starkt fördömer och därför har jag fått order om att ändra på det, vilket gläder mig.”

Det var under helgen, när han dolde ett stort antal hashtaggar i preventivt syfte inför Almedalsveckan som Johansson fattade beslutet. ”Jag insåg slutligen det patetiska att ha ett stort antal medlemmar i ett nätverk för att sedan aktivt kapa av kontakten med många av dem. Följden är att jag nu gör en ostrategisk, men ytterst känslosam översyn av nätverksstrukturen och istället för kvantitet satsar på det som känns rätt för mig och som antingen berör mig personligen eller inom mitt verkligt älskade område – skrivandet.”

Han tror inte att verksamheten skadas av förändringarna. ”Absolut inte. Min kärnverksamhet är det berättande skrivandet och med de här förändringarna får jag mer tid och kraft till det. Jag uppskattar att det här paradigmskiftet kan öka frekvensen i min blogg med flera hundra procent, jämfört med de senaste månadernas produktionsstopp.”

När förändringarna är helt genomförda kan han inte svara på, men pekar på att hösten rymmer flera stora skrivarprojekt varför ”det mesta bör hända under juli månad”.

12 reaktioner till “Varsel inom sociala medier

    1. Det kommer inte att hända. Jag tror tvärtom att den kommer att få ett uppsving inom kort.

     Har för övrigt en burk Marmite i min kyl nu. Tänker på dig när jag ser den 😀

       1. Från en bekant som åkte en vända till USA. Han frågade om jag ville ha något därifrån och det enda jag kunde komma på var ”roliga plåster”.
        Ska jag försöka få tag på fler?
        Vill du inte vara med på min otroligt skojiga sommartävling, förresten? Du kan väl rimma?

        1. Det är inte för sent än. Jag tappade minnet och försvann där ett tag så jag har låtit bloggen bero…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s