Rädslan till lugnet, en resa i natten

Mitt i rädslan. Jag kliver in i en tidsmaskin om natten, och vet att den är en nödtorftigt ombyggd torktumlare från igår. Bilder sköljer över mig, slänger mig och rädslan huller om buller. Den korta stunden när allt går sönder framför ögonen, när alla bilder ger mig papperssår och jag slår mig mot trummans kant, förvirrad och förtvivlad. Jag letar efter reglagen, vill trycka full fart framåt, men ser bara backen stor, större, ondast. Knyter händerna förtvivlat, men vill öppna dem och hitta ett rep som lyfter bort det här.

Mitt i oron. Jag kliver ur en kraschlandad tidsmaskin och klättrar på dess kant i jakt på stjärnorna. En efter en blinkar de till – ett utrop av ’du har nummer ett i kön’ – sen slocknar de, flämtande, och lämnar ett allt större hål på himlen. Pulsen slår, en slags regndans, fast för att locka fram stjärnor så fort det går. Jag går av och an, sjunker ned i ett blytungt golv, som är kvicksand, som är ingenting.

Mitt i vändpunkten. En stjärna är en supernova plötsligt. Deras röster talar bortom horisonten. Jag hör inte allt, men jag hör sången återvända när prinsessan galopperar hem igen; långsamt, försiktigt, stillsamt tyst. Stjärnan som till sist lös upp himlen pekar mot något; de hemska bilderna jag såg nyss är nu plattor som för mig hem längs min trädgårdsgång, det är mitt i natten, det är ljust som dagen.

Mitt i lugnet. Jag hör bara ett stilla ljud från vinden. Lugnet som färdas in och ut ur prinsessans rike. Det söver mig, väcker mig, skriver om notraderna så att pulsen spelar med i symfonin igen. Jag sluter ögonen och lägger mig till ro på en utandning, sveps med till den som aldrig mött mig, men som jag ständigt längtar efter. Allt är bra, viskar jag, mitt i lugnet. Allt är bra.

2 reaktioner till “Rädslan till lugnet, en resa i natten

 1. Anjo, jag är så glad över att läsa om all din lycka.
  Din väg, och kommande väg…

  Livet håller du i ditt hjärtats hand.
  Jag tror jag vågar säga, just det.

  Du är värd all den värme som komma skall…
  Det bästa till dig, det bästa till ditt hjärta, som kom rakt in…

  /Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s